Are 11 ani, iar omul lui a fugit din țară. Nu mai spunem de ce, să spunem doar că pe bietul Lord nu l-a luat. Cățelul a rămas cu iubita domnului, în România. Însă aceasta nu-l iubea deloc. Din contră, l-a înfometat, l-a neglijat, i-a frânt inima. Și, de parcă n-ar fi fost suficient, după toate astea ni l-a adus la adăpost și l-a părăsit aici. Vorba poeziei: nu s-a uitat o clipă înapoi, nici n-a oprit-o gândul fără glas.
Lord, săracul de el, e copleșit de durere. De durere fizică, de la o displazie care nu i-a fost tratată și probabil chiar a fost agravată de alimentația deficitară, dar mai ales de durere emoțională. Nu înțelege cum să trăiești o viață cu cineva, apoi acel cineva să te arunce la coș ca pe o jucărie veche. Nu doar că nu înțelege, e mai complicat de atât… E ceva ce te face să vezi cum se simte disperarea.
Avem nevoie de voi ca să-i tratăm rănile lui Lord. Vom începe cu cele fizice, pentru că sunt cele mai vizibile și cele mai ușor de tratat. Pentru acestea avem nevoie de sprijinul vostru, manifestat prin donații. Apoi, după ce-l vom pune pe picioare, vom trece la partea mai complicată: vindecarea rănilor interioare. Și atunci, când va fi cazul, Lord merită să-l copleșim cu iubirea noastră. Și să nu-l mai părăsim așa cum au făcut-o alții.
Ajută-ne să-l ajutăm pe Lord!
Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.
În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.
Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.
Fundația Speranța face permanent eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și evenimente de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie s-o avem, față de animale.
Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.
Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.
Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.
De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.
Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi
Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:
Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.
Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.
Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.
Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.
Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru binele prietenilor noștri care nu cuvântă, în special pentru câinii abandonați și aflați în suferință.
Adăpostul Speranța, Popești Leordeni (intrarea se face de pe Splaiul Independenței)
+4 0728 899 313
contact@adapostulsperanta.ro
Adăpostul Speranța © 2022. Toate drepturile rezervate.