Adoptă

Adoptă pui și ”adolescenți”

PÂNĂ ÎN 3 ANI

Un pui de câine va deveni exact atât de frumos și de ”bine crescut” pe cât ești tu capabil să-l crești. La fel ca un copil, un pui sau un câine încă în creștere reprezintă o ocazie bună să îți pui la treabă capacitatea de iubire non-agresivă și de atașament. Dacă îi vei arăta dragoste chiar și atunci când greșește și îi vei corecta ferm, dar cu blândețe și îngăduință, comportamentele nedorite, te vei alege cu un câine minunat, care va ști ce-ți dorești uneori mai bine chiar și decât tine.

Internetul este în zilele noastre un loc ideal pentru a ne îmbogăți cunoștințele de ”parenting”, pentru că asta le suntem câinilor din viețile noastre, niște veritabili părinți. Așa că vă încurajăm pe toți, indiferent de vârsta cățelului pe care l-ați ales, să vă documentați din surse de încredere și încercați să deveniți în primul rând voi acei ”băieți buni” din viețile câinilor voștri.

Adoptă câini adulți

ÎNTRE 3 ȘI 8 ANI

Un câine adult este un câine cu un caracter și cu plăceri ori frici deja formate în mare parte, dar deseori și un câine mai echilibrat și mai sigur pe el. Pentru cazul celor care au fost multă vreme pe stradă, cel puțin, experiența lor într-un mediu atât de divers îi face candidați excelenți pentru o adopție.

Dacă vă doriți deci în viețile voastre un câine deja matur, țineți cont că va fi o relație între niște adulți care, ca orice adult responsabil, își vor negocia împreună limitele și lucrurile pe care le doresc unii de la ceilalți.

Nu ezitați să cereți părerea și ajutorul personalului nostru, pentru că este foarte important și ca noul vostru prieten să fie compatibil, ca personalitate și caracter, cu stilul vostru de viață.

Adoptă câini seniori

PESTE 8 ANI

Câinii bătrâni reprezintă un subiect delicat pentru noi și care ne provoacă, v-o spunem sincer, multe regrete și durere. Avem în adăpost foarte mulți câini peste 8-10 ani, unii chiar mai în vârstă de 15 ani. O bună parte dintre ei și-au trăit întreaga viață în adăpost, așteptând în fiecare zi în zadar un om care să le arate ce înseamnă să fii câine de fapt.

Timpul nu lucrează în favoarea acestor suflete frumoase, deoarece cu fiecare săptămână sau lună cu care înaintează în vârstă șansele lor la adopție scad vertiginos. Adopțiile de câini seniori sunt extrem de rare, deși noi garantăm că majoritatea s-ar potrivi de minune într-o casă sau măcar o curte unde să-și poată trăi ultima parte a vieții în sfârșit fericiți.

La începutul lui 2022, adăpostul nostru a bătut un record atunci când cățelușa Buni a fost adoptată pentru prima oară la vârsta de 19 ani, de către o familie inimoasă din Cluj. Buni s-a comportat din prima clipă de parcă ar fi fost alături de acei oameni întreaga ei viață. Din păcate, însă, astfel de situații nu sunt deloc ceva obișnuit. Mai rezonabil ar fi să vă spunem că, dacă nu vă încumetați să luați acasă un câine senior, puteți să-l și adoptați de la distanță. Adopția de la distanță implică o donație lunară special pentru câinele respectiv, vizite la discreție și ținerea la curent a adoptatorului (în limita timpului nostru disponibil) în legătură cu starea animalului.

Adoptă câini pe trotinetă

La noi nu se eutanasiază câini practic în nicio situație și în niciun caz nu eutanasiem câinii care nu-și mai pot folosi picioarele din spate. Din contră, îi iubim și îi alintăm și mai tare și le oferim grijă și cazare pe viață.

Paraplegicii care locuiesc în adăpostul nostru au un statut privilegiat: seara dorm într-un loc special și potrivit nevoilor lor, iar ziua și-o petrec liberi și mereu în mișcare, datorită cărucioarelor făcute pe comandă cu care îi dotăm. Sunt spălați și îngrijiți zilnic cu minuțiozitate, iar unii dintre ei, cei recuperabili, fac exerciții regulate în clinica noastră de fizioterapie. Dacă veniți în vizită pe la noi cândva, așadar, așteptați-vă să fiți întâmpinați de câini pe roți veseli și jucăuși care, în afară de faptul că nu prea pot să execute comanda ”șezi”, se comportă din toate punctele de vedere exact ca niște câini normali și sănătoși.

Și, dacă tot ne vizitați, întrebați-i pe colegii noștri de la adăpost despre povestea fiecărui paraplegic pe care îl îngrijim în parte, pentru că toți au istorii palpitante și deseori dureroase în spate.

Adoptă ”la distanță”

Dacă timpul sau spațiul nu vă permit adopția fizică a unui câine, aveți opțiunea adopției la distanță. Deși situația nu e ideală, deoarece câinele respectiv ar rămâne în adăpost, o donație lunară făcută pentru un câine sau altul reprezintă un ajutor extrem de important atât pentru acel câine, cât și pentru ceilalți și pentru noi toți, oamenii de la Speranța.

Politica noastră este să vă lăsăm vouă libertatea de a decide atât perioada contractului de adopție la distanță, cât și suma pe care o veți dona regulat pentru sprijinirea câinelui vostru preferat. Nu vrem să vă simțiți constrânși, pentru că știm că presiunea și constrângerile nu fac bine în iubire, iar noi am vrea să vă oferim exact asta: o poveste de dragoste, fie ea și una de la distanță. Evident, în cazul în care vă veți hotărî să faceți marele pas de a-l lua la un moment dat acasă, veți avea prioritate în adoptarea câinelui respectiv, iar alte familii nu îl vor putea adopta fără acordul vostru prealabil.

Descarcă și citește contractul de adopție la distanță