MESAGERII SPERANȚEI

De la traumă la încredere

Din momentul în care câinii salvați intră în grija noastră, punem bunăstarea lor pe primul loc. Pe lângă satisfacerea nevoilor de bază și îngrijire medicală, ne preocupăm să-i reabilităm emoțional și comportamental pentru a putea fi adoptați și astfel am creat programul de training și desensibilizare „Mesagerii Speranței”.

Marea majoritate a câinilor care ajung în adăpostul nostru au trecut prin traume majore, au fost fie abuzați, fie agresați și, pentru a putea fi tratați și apoi dați în adopție, a fost nevoie de un program de desensibilizare.

Astfel, am creat Mesagerii Speranței, program de dresaj și desensibilizare, care a făcut minuni pentru câinii maltratați. Acest program a început mai degrabă ca un experiment, dar s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre.

Mesagerii Speranței este un program în care o echipă de dresori și specialiști în comportament canin lucrează cu câinii din Adăpostul Speranța pentru a-i face mai adoptabili și mai adaptabili la o viitoare casă și o familie a lor.

POP_3665
mesagerii-sperantei

În acest program ne dorim să includem treptat toți câinii din adăpost pentru că, pe lângă cei traumatizați, care au prioritate, nevoie de acest program au și câinii care nu au cunoscut decât viața în adăpost. Ei au fost lipsiți de toată expunerea atât de necesară la o viață diversă, într-o casă sau chiar pe stradă și sunt deseori foarte anxioși atunci când sunt adoptați și ajung într-un mediu nou și inițial înspăimântător pentru ei.

O casă, o plimbare pe trotuarele orașului sau o joacă în parc – toate acestea pot reprezenta momente foarte dificile pentru niște căței care au petrecut luni sau chiar ani în rutina simplă și repetitivă a unui adăpost.

Lucrăm zilnic cu câinii noștri, atât pentru a-i face să-și depășească frici sau traume, cât și pentru a-i face mai adoptabili. Din 2020 beneficiem de ajutor de specialitate din partea dresorilor, care vin săptămânal în adăpost să facă diverse exerciții menite să îi obișnuiască pe căței cu aptitudinile necesare unui câine bun de familie. Lucrăm cu ei în parcuri, îi desensibilizăm la mașină, la scări, la lifturi, la plimbări lungi în lesă sau la alte lucruri cu potențial înspăimântător pe care le-ar putea întâlni în noua lor viață alături de o familie.

De-a lungul timpului, programul s-a dovedit a fi de un real succes. Dintre cei 45 de câini cu care am lucrat până acum, peste jumătate dintre ei au fost adoptați și sunt acum bine adaptați la viața de familie: Chinezu, Sultana, Dunguliță, Albuș, Jerry, Mia, Katy, Raza, Sultanul, Cila, Pic, Zora, Mera, Tom, Leia, Mozaic, Vasile, Lăbuș, Bella, Matilda.

Numărul mare de adopții pe care l-am înregistrat în ultimul timp nu ar fi fost posibil fără programul Mesagerii Speranței. Am avut cazuri foarte dificile, de câini extrem de temători și anxioși, uneori chiar agresivi, însă, după ce au beneficiat de sesiuni de desensibilizare au făcut progrese remarcabile, fiind complet reabilitați, unii dintre ei adoptați și adaptați perfect vieții de familie.

mesagerii-sperantei-3
hearts icon (1)

Pentru a putea continua acest program și pentru a avea posibilitatea de a include cât mai mulți căței în program, avem nevoie, desigur, de susținere financiară din partea voastră. Fiecare contribuție ne apropie mai mult de obiectivul nostru de a găsi pentru fiecare cățel din adăpost o familie iubitoare.