MISIUNEA ADĂPOSTULUI SPERANȚA

Binele animalelor este
prioritatea noastră

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special a câinilor abandonați și aflați în suferință.

Group 325

Viziunea noastră

Aspirăm la o lume în care fiecare animal să aibă șansa să cunoască dragostea și îngrijirea și să se bucure de o viață lipsită de suferință. Dorim să contribuim la schimbarea în bine a vieții animalelor fără stăpân din România, să nu mai existe atâta cruzime împotriva lor, să ducă vieți mai bune iar oamenii să țină mai mult cont de nevoile și chiar de sentimentele lor.

Group 325

Misiunea noastră

Misiunea noastră este să salvăm câinii fără adăpost sau aflați în suferință și să avem grijă de ei până când le găsim un loc iubitor și sigur, care să poată fi numit acasă. De asemenea, ne propunem să educăm și să responsabilizăm comunitatea în privința câinilor fără stăpân, pentru a pune capăt abuzurilor și lipsei de adăpost.

Negrila 014
salvare (1)

Salvare

Salvăm câini aflați în suferință, victime ale accidentelor sau ale cruzimii oamenilor. În măsura în care avem loc în adăpost, răspundem tuturor celor care ne solicită ajutorul.

Nu putem rămâne indiferenți atunci când aflăm despre cazuri disperate de câini abandonați, răniți sau accidentați, dar, din păcate, nu putem răspunde tuturor celor care vin spre noi, deoarece posibilitățile noastre sunt limitate.

De aceea, în paralel cu activitatea din adăpost, organizăm campanii de conștientizare și responsabilizare, menite să prevină cruzimea împotriva animalelor și abandonul acestora.

ingrijire

Îngrijire

Adăpostul Speranța este o mică picătură de bucurie și fericire pentru câteva sute de câini foarte norocoși.

Adăpostul găzduiește în prezent peste 500 de câini, inclusiv câini bătrâni și paraplegici, câini care se deplasează cu ajutorul unor cărucioare ajutătoare. Aceștia primesc cele mai bune îngrijiri medicale, hrană corespunzătoare, adăpost, dragoste și atenție cât timp rămân în adăpost.

Adăpostul are propriul cabinet veterinar, ambulatoriu, sală de tratamente și o clinică modernă de fizioterapie, trei locuri de joacă, trei piscine, pistă de antrenament. Toate aceste facilități au fost create în timp pentru a răspunde nevoilor câinilor cu ajutorul sponsorilor noștri și generozității publicului larg, a comunităților noastre care ne urmăresc (și susțin) activitatea pe canalele de social media.

educare

Educare

Derulăm evenimente și programe de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale.

Cineva spunea că „Educația este un vaccin contra violenței”, astfel că ne propunem ca prin proiectele noastre să reducem cruzimea față de animale, dar și față de semenii noștri și, în același timp, să contribuim la scăderea numărului de animale abandonate.

Adăpostul Speranţa organizează activităţi în scop educativ, cu grupe de copii de toate vârstele, prin care urmărim să-i învățăm ce înseamnă binele, responsabilitatea și empatia. Dezvoltarea empatiei și responsabilizarea aduc cu sine o mai bună relaționare atât cu ceilalți oameni, cât mai ales cu mediul înconjurător, animalele și natura.

Astfel, copiii care interacționează cu animalele azi, respectiv adulții de mâine, se vor simți mai conectați, mai puțin singuri, mai stabili și mai fericiți. Și, mai ales, vor înțelege că nu sunt mai presus de natură și de animale și vor ști cum să prețuiască viața în toate formele ei.

adoptie (2)

Adopție

Considerăm adopția cea mai bună opțiune pentru cei care își doresc un prieten blănos, iar educarea oamenilor în acest sens poate contribui la reducerea numărului cățeilor abandonați.

Facem permanent eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost pentru că ne dorim ca toți câinii noștri să cunoască viața într-o familie responsabilă și iubitoare. Organizăm evenimente de promovare a adopțiilor și de conștientizare a responsabilității pe care, cu toții, trebuie s-o avem față de animale.

Avem un istoric bogat de povești de succes, de câini care au fost complet reabilitați și care trăiesc fericiți în cămine iubitoare. Toate aceste reușite ne motivează să ne continuăm misiunea, până când toți câinii noștri vor ajunge „acasă”.

dogs

Ne-am angajat în misiunea de a oferi adăpost, hrană și îngrijire câinilor fără stăpân. Cu ajutorul tău,
putem face minuni! Donează acum pentru Adăpostul Speranța și schimbă destine!

Ne-am angajat în misiunea de a oferi adăpost, hrană și îngrijire câinilor fără stăpân. Cu ajutorul tău, putem face minuni! Donează acum pentru Adăpostul Speranța și schimbă destine!

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța îți mulțumim pentru orice contribuție!