Donația ta

Ajută-ne să putem avea grijă de
cățeii noștri paralizați

Paraplegici

La adăpostul Speranța avem în acest moment 5 câini care se confruntă cu o provocare majoră – sunt paralizați pe partea din spate și se pot mișca doar cu ajutorul unui cărucior special. Ei au un statut privilegiat: seara dorm într-un loc special și potrivit nevoilor lor iar ziua și-o petrec liberi și mereu în mișcare, datorită cărucioarelor făcute pe comandă cu care îi dotăm.

Recuperarea și terapia de întreținere se fac după programe individualizateAcești căței beneficiază de tratament preferențial, regim special  și programe de terapie. De asemenea, cărucioarele se strică destul de des, din cauza folosirii îndelungate și astfel necesită periodic reparații sau chiar înlocuiri.

Datorită cabinetului de fizioterapie dedicat cățeilor paraplegici, dar și răbdării și eforturilor supraomenești ale colegilor noștri, am reușit să facem minuni și să îi facem să meargă din nou pe câini despre care niciun doctor n-ar mai fi crezut că-și pot reveni. De-a lungul timpului, 5 din 23 de câini paraplegici n-au mai avut nevoie de cărucior după ședințele de fizioterapie, aceștia începând să meargă singuri.

Group 325

Câinii noștri paraplegici au regim special în adăpost

La noi nu se eutanasiază câini practic în nicio situație și în niciun caz nu eutanasiem câinii care nu-și mai pot folosi picioarele din spate. Din contră, îi iubim și îi alintăm și mai tare și le oferim grijă și cazare pe viață.

Zilnic ei sunt liberi în adăpost și își folosesc cărucioarele individuale construite pentru nevoile fiecăruia. Sunt spălați și îngrijiți zilnic cu minuțiozitate, iar unii dintre ei, cei recuperabili, fac exerciții regulate în clinica noastră de fizioterapie.

Așadar, dacă veniți în vizită pe la noi cândva, așteptați-vă să fiți întâmpinați de câini pe roți veseli și jucăuși care, în afară de faptul că nu prea pot să execute comanda ”șezi”, se comportă din toate punctele de vedere exact ca niște câini normali și sănătoși.

Și, dacă tot ne vizitați, întrebați-i pe colegii noștri de la adăpost despre povestea fiecărui paraplegic pe care îl îngrijim în parte, pentru că toți au istorii palpitante și deseori dureroase în spate.

Ei nu pot fi adoptați fizic, deoarece au nevoie de îngrijire specială, însă orice donație ar însemna enorm pentru noi și pentru ei.

Fii și tu
Ambasadorul Speranței

Ne poți ajuta să-i îngrijim pe cei 5 câini paraplegici din adăpost prin lansarea propriei campanii de strângere de fonduri.

Accesând butonul de mai jos poți strânge donații cu ajutorul comunității tale de prieteni din rețelele sociale.

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.

În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.

Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.

Fundația Speranța face eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o purtăm față de animale.

Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.

Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.

Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi

Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:

Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.

Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.

Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.

Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.

dogs

Cu ajutorul tău, putem face viața mai ușoară și mai fericită pentru acești câini paralizați.

Prin donația ta, vei face o diferență semnificativă în viețile lor.

Cu ajutorul tău, putem face viața mai ușoară și mai fericită pentru acești câini paralizați.

Prin donația ta, vei face o diferență semnificativă în viețile lor.

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța îți mulțumim pentru orice contribuție!