Regulamentul care vizează confortul și siguranța câinilor,
dar și ale vizitatorilor și angajaților noștri:
Programul de vizite este: L-V 10.00-14.00; S-D 10.00-12.00.
- Vizitatorii vor fi legitimați și înregistrați la intrarea în adăpost.
- În măsura posbilităților, vizitele se fac doar cu însoțirea ori sub supravegherea unui reprezentant al adăpostului.
- Vă rugăm, nu hrăniți câinii! Acceptăm bucuroși orice formă de hrană pentru ei, dar aceasta trebuie predată personalului nostru.
- Vizitatorii pot plimba câinii doar în locurile special amenajate din interiorul adăpostului.
- Vă rugăm să nu filmați sau fotografiați fără permisiunea angajaților.
- Pentru orice informații legate de câini sau de alte aspecte care țin de adăpost adresați-vă administratorului adăpostului sau medicului veterinar.
- Nu acceptăm cadouri și nici sume de bani destinate angajaților, dar acceptăm cu mare drag donații, iar pentru acestea eliberăm chitanță.
Istoricul adăpostului Speranța
Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru binele prietenilor noștri care nu cuvântă, în special pentru câinii abandonați și aflați în suferință.
Adăpostul Speranța apare literalmente peste noapte, în aprilie 2001. A fost noaptea în care personalul nostru de atunci, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat peste 300 de câini dintr-un adăpost public din București. Dacă nu îi scoteam de acolo, câinii respectivi ar fi fost eutanasiați în dimineața următoare, ca urmare a unei decizii a primarului de la acea vreme.
În ultimele zeci de ani am făcut multe și am trecut prin și mai multe. Mai exact, am avut grijă de mii de câini așa cum am știut mai bine. Cei mai mulți sunt încă cu noi, alții au fost adoptați, iar alții ne-au părăsit. Când a fost cazul de bucurie, ne-am bucurat. Când a fost de plâns, am plâns. Dar niciodată nu ne-am oprit, pentru că mereu am știut că ei, câinii noștri, au nevoie de grijă în fiecare zi.
7 dintre câinii noștri sunt paralizați în partea din spate și se pot mișca doar cu ajutorul unui cărucior special. Ei nu pot fi adoptați fizic, deoarece au nevoie de îngrijire specială, însă orice donație constantă (noi o mai numim și ”adopție de la distanță”) ar însemna enorm pentru noi și pentru ei. Paraplegicii noștri locuiesc într-un ambulatoriu special pe timp de noapte, iar ziua umblă în general liberi prin adăpost, fiecare cu roțile lui.
În afară de paraplegici, peste 200 de câini de la Speranța sunt pensionari (are fiecare cel puțin 12 ani). Și bătrânii au nevoie de îngrijire specială, deoarece unii au boli specifice vârstei. Dar cei mai mulți dintre ei sunt și acum perfect adoptabili! De altfel, în ianuarie 2022, Buni a devenit cel mai bătrân cățel adoptat din adăpostul nostru și, foarte posibil, unul dintre cei mai bătrâni câini adoptați vreodată. La 19 ani, după o viață în adăpost, Buni și-a găsit pentru prima oară o familie a ei.
Lucrăm zilnic cu câinii noștri, atât pentru a-i face mai fericiți, cât și pentru a-i face mai adoptabili. Din 2020 beneficiem de ajutorul celor de la Animal Society, care vin săptămânal în adăpost să facă diverse exerciții menite să îi obișnuiască pe căței cu aptitudinile necesare unui câine bun de familie. Astfel ne cunoaștem foarte bine câinii, așa că personalul nostru vă poate oricând recomanda un câine potrivit pentru stilul vostru de viață și nevoile voastre.














Clinica veterinară și cabinetul de fizioterapie
Mulțumită partenerilor și donatorilor noștri, adăpostul nostru beneficiază de o clinică veterinară modernă și la standarde înalte, cu aparatură de ultimă generație și profesioniști dedicați, fie ei angajați permanenți sau doar colaboratori. Mai este mult de muncă, însă, și orice aparat în plus care să ne ajute să facem analize și investigații ”in house” reprezintă un sprijin enorm și o mare cheltuială în minus, dar și șanse mai mari la însănătoșire pentru cățeii cu diverse afecțiuni.
Un alt lucru cu care ne mândrim este cabinetul de fizioterapie dedicat cățeilor paraplegici veniți (și cei mai mulți rămași) în adăpost, de obicei în urma unor accidente rutiere sau a unor agresiuni din partea oamenilor. Datorită acestui cabinet, dar și răbdării și eforturilor supraomenești ale colegilor noștri, am reușit să facem minuni de-a lungul timpului și să îi facem să meargă din nou pe toate picioarele pe câini despre care niciun doctor n-ar mai fi crezut că-și pot reveni.
Galerie imagini adăpost
Am spus-o mereu: un adăpost de câini NU este o soluție permanentă, deci nu salvați un câine ducându-l în adăpost, ci doar adoptându-l sau găsindu-i o familie.
Cu toate astea, noi facem toate eforturile ca trecerea câinilor pe la Speranța, oricât de scurtă ar fi ea, să fie una plăcută. Adăpostul nostru se modernizează constant și, în măsura fondurilor disponibile, facem tot posibilul să îmbunătățim zi de zi standardul de viață pentru prietenii noștri. Le oferim cât de multă iubire, grijă și dedicație suntem capabili, având în vedere că ei sunt câteva sute și noi doar o mână de oameni. Sunt toate acestea suficiente? Sincer, nu credem. Nu credem că orice mai puțin decât o familie a lor ar fi suficient ca să fie cu adevărat fericiți, iar să le oferiți o familie o puteți face doar voi.
Va fi ușor să adoptați un câine, să-l iubiți, să petreceți atâția ani cu el și apoi să-l pierdeți? Bineînțeles că nu. Din contră, va fi teribil de greu. Dar oricine a iubit cu adevărat măcar o dată știe că nimic din ce e cu adevărat bun sau frumos pentru noi nu este și ușor.







Donează
Orice sumă, oricât de mică, înseamnă foarte mult pentru noi. Nu sunt doar bani, ci și un sprijin și o încurajare de a ne continua munca.
Îți mulțumim din suflet! Din sute de suflete.