Ajută-ne să-l tratăm pe Șumi

Donația ta

Avem o veste bună și una foarte proastă despre Șumi al nostru.

Vestea foarte proastă e că, în urma celui de-al doilea consult de specialitate, am aflat că, cel mai probabil, Șumi nu va mai merge normal niciodată, vom vedea ce se mai poate repara după prima intervenție chirurgicală. Pentru moment i-am făcut un cărucior provizoriu, să se bucure și el de viață.  Rămâne de văzut dacă starea de sănătate va permite organelor în creștere să rămână sănătoase. Șumi are nevoie de susținere de toate felurile, inclusiv morală.

Vestea bună e că Șumi e fericit să fie aici. Încă e cu aproape toți frații lui, învață să-și folosească noile ”picioare din spate” și e bucuros de fiecare clipă, ca orice cățel de vârsta lui. I-ar prinde foarte bine și s-ar bucura tare dacă l-ați vizita în adăpost.

POP_0836

Șumi a făcut prima vizită la veterinar și un prim RMN. Veștile sunt destul de grave: o bucățică de os fracturat îi apasă pe măduvă, așa că cel mai probabil va trece prin cel puțin o intervenție chirurgicală. Scopul ei va fi eliminarea presiunii pe măduvă.

Cel mai probabil, înainte de intervenție vom mai cere o opinie și vom mai face un al doilea RMN.

Șumi e ca orice cățel, fie el „normal” sau cu handicap: senin, lipicios și pozitiv. Ba chiar e un pic mai mult – ne transmite zilnic multă recunoștință. Simțim că ne copleșește cu iubire pentru că, într-un fel, știe că sunt și alți oameni care îl ajută, prin donațiile și gândurile lor bune. Prin urmare, ne simțim și noi datori să dăm mai departe, către voi, această recunoștință și afecțiune sinceră. Vă mulțumim pentru sprijin, la propriu și la figurat!

POVESTEA LUI ȘUMI

Destine frânte, care au nevoie de tine ca să poată merge mai departe: acum, cazul lui Schumacher, un puiuț de doar 2 luni.

Alintat deja „Șumi” pe aici, a ajuns în adăpost alături de alți patru frați. Din toți cei cinci, el a fost cel mai neiubit de soartă: un om neatent sau poate chiar rău l-a lovit, nu știm exact cum, așa că nu-și mai poate folosi picioarele din spate.

Noi sperăm să nu fie o fractură fără cale de întoarcere și avem nevoie de voi ca să aflăm răspunsul: atât de rugăciunile cât și de donațiile voastre, pentru că analizele și testele care îl așteaptă pe Șumi vor fi foarte costisitoare. De rezultatul acestora și de diagnosticul specialiștilor depinde dacă îl va aștepta o viață întreagă în cărucior sau multă muncă de recuperare, în clinica noastră de fizioterapie.

Nu-l lăsați pe Șumi singur, mai ales că ne așteptăm ca frații lui sănătoși să fie adoptați rapid și el să rămână singur prin padoc. Donați pentru el și continuați să-i rămâneți alături cu gândul, dar mai ales cu sufletul.

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.

În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.

Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.

Fundația Speranța face eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o purtăm față de animale.

Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.

Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.

Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi

Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:

Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.

Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.

Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.

Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.

dogs

Avem nevoie de ajutorul vostru să-l tratăm pe Șumi.

Cu ajutorul donațiilor voastre vom face tot ce este posibil pentru ca Șumi să primească o nouă șansă.

Avem nevoie de ajutorul vostru să-l tratăm pe Șumi.

Cu ajutorul donațiilor voastre vom face tot ce este posibil pentru ca Șumi să primească o nouă șansă.

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța îți mulțumim pentru orice contribuție!