Donația ta

Cazul Târgu Jiu - Adăpost public

Cazul adăpostului public de la Târgu Jiu, unde mai mulți căței au fost omorâți, apoi amărâții rămași puși pe liste de salvare, ne-a impresionat.

Am urmărit cu atenție tot ce s-a întâmplat și, ca să dăm o mână de ajutor, am decis să preluăm 6 câini.

Câinii rămași în viață sunt toți într-o stare jalnică, speriați, traumatizați, bolnavi. Astfel, ne-am oferit să-i luăm pe cei cu probleme comportamentale sau emoționale mai mari, ca să-l punem la treabă pe Robert, dresorul nostru. Toți câinii ajunși de la Târgu Jiu vor intra în programul de adaptare la o viață de câine normală ”Mesagerii Speranței”.

Ne vom da toată silința să-i punem pe picioare și chiar să-i pregătim pentru adopție.

Ajută-ne să-i facem să redevină cățeii care au fost  cândva.

Milă

Milă este singurul câine venit din adăpostul de la Târgu Jiu de care ne-am putut apropia din prima. Poate și pentru că e cel mai bătrân. Poate și pentru că e trist, aproape resemnat, of… 

I-am zis Milă pentru că e ceea ce îți stârnește în fiecare centimetru de corp, de la prima vedere.

La o a doua vedere, am observat că bietului Milă îi lipsește o bucată de lăbuță (stânga față). Nu știm unde a pierdut-o, iar lui nu pare să-i pese prea tare. Ce am fi mai curioși este câte bucăți de suflet îi lipsesc, săracului, după ce a trecut printr-un adăpost precum cel de la Târgu Jiu. Bucățile de suflet lipsă sunt mult mai dificil de reperat și de reparat. 

Milă are nevoie de noi, iar noi avem nevoie de voi. Celor șase câini aduși de la Târgu Jiu le trebuie toate resursele noastre de îngrijire fizică și emoțională, așa că orice donație, oricât de mică, este foarte importantă.

Eros

Lui Eros, venit la noi din adăpostul public Târgu Jiu, nu-i vine să creadă că e mângâiat. Că oamenii îi vorbesc frumos și cu blândețe, că le pasă de el.

E un cățel înalt și frumos, aproape dependent de afecțiune. În fond, pare că i-a lipsit atât de mult…

Ne vom îngriji pe cât posibil de el și sperăm ca la un moment dat să putem spune că e un câine pregătit pentru o adopție. Momentan, are nevoie de un pic de încredere și sperăm să îi putem oferi asta. O adopție de la distanță rămâne oricând o variantă și ar însemna mult, pentru noi dar mai ales pentru el, să știe că cineva se gândește la el constant și, poate, îl vizitează.

Mișu

Mișu ne-a frânt inimile. Nu știm ce i s-a întâmplat în adăpostul public de la Târgu Jiu, dar acum e într-o depresie profundă.

Stă așa cu orele, în cel mai îndepărtat colțișor al padocului, cu capul afundat într-un zid, ca struții. Pare dornic să dispară, să se rupă de oamenii care l-au lăsat baltă, de viața pe care nu o mai vrea. Dacă am mai fi auzit de cazuri de suicid la câini, ne-am îngrijora și mai mult pentru Mișu.

Mișu nu este pregătit încă să fie luat acasă. Nici măcar nu se poate apropia de oameni, de abia se mișcă, e într-un freeze cvasipermanent. De aceea are cu atât mai mare nevoie de tine și de noi.

Mai mult decât orice, Mișu are nevoie de prieteni. O adopție la distanță, un om sau mai mulți care s-ar interesa constant de el și l-ar vizita, l-ar ajuta mult. Vrea și el, ca orice suflet, să se simtă iubit. Când știi că ești iubit, în viața asta, îți întorci fața de la pereți către cei la care ții.

Emil

Emil vine din adăpostul din Târgu Jiu și cu siguranță a fost bătut. E foarte speriat, iar când în apropiere sunt angajați de-ai noștri, încremenește de spaimă. Se bagă într-un colț și tremură ca piftia până trece.

Emil va avea mult de lucru în programul Mesagerii Speranței și are nevoie de sprijinul vostru.

Este disponibil momentan doar pentru adopție de la distanță și i-ar prinde tare bine un prieten apropiat.

Pămătuf

Venit tot de la Târgu Jiu, i-am zis Pămătuf, pentru că are doar un pămătuf de codiță, dar unul pe care și-l scutură vitejește oricând este băgat în seamă.

Este cel mai pregătit pentru o adopție ”la domiciliu”, atâta vreme cât își va găsi o familie blândă, care să știe cum să se poarte cu un câine, deci să mai fi avut sau să aibă măcar unul. Pămătuf știe deja să meargă în lesă și tânjește după interacțiune cu oamenii.

În spatele lui Pămătuf vedeți fundul lui Mișu, cățelul de la Târgu Jiu care ne-a rupt inima. Vă vom povesti despre el data viitoare, până atunci să vă pregătiți o cutie de șervețele. 

Fănel

Fănel e cel mai urâțel, dar și cel mai cumințel dintre câinii de la Târgu Jiu.

Singurul care are șanse reale la adopție pe loc. E un câine bun și echilibrat, care a trecut prin multe și a răzbit.

Fănel nu a descoperit, săracul de el, căldura unei familii sau siguranța unei case. Viața în adăpostul public Târgu Jiu a fost foarte grea.

Dacă vă place de el, dați-i o șansă și un share. Apoi veniți să-l vizitați, s-ar putea să fie dragoste la prima vedere.

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.

În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.

Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.

Fundația Speranța face eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o purtăm față de animale.

Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.

Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.

Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi

Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:

Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.

Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.

Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.

Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.

dogs

Avem nevoie de ajutorul vostru să tratăm cei 6 căței veniți de la Târgu Jiu.
Cu ajutorul donațiilor voastre vom face tot posibilul să le vindecăm rănile fizice și emoționale.

Avem nevoie de ajutorul vostru să tratăm cei 6 căței veniți de la Târgu Jiu.
Cu ajutorul donațiilor voastre vom face tot posibilul să le vindecăm rănile fizice și emoționale.

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța îți mulțumim pentru orice contribuție!