După 9 luni grele de când a ajuns în adăpost, Agripina a ajuns departe. Ni se pare simbolic deoarece exact 9 luni durează o naștere la oameni. Ei bine, iată că, uneori, după 9 luni se poate naște și un câine. Da, e o metaforă, dar chiar simțim asta cu adevărat: că, grație eforturile noastre comune, am reușit să dăm naștere unui nou câine.
Agripina a venit în adăpost mai mult moartă decât vie. Mai rău chiar și decât rănile fizice, părea să-și fi pierdut pofta de viață și cumva instinctul de supraviețuire. Și, deși un adăpost nu e locul ideal pentru a trata astfel de răni sufletești, iată că am reușit: astăzi, Agripina este un câine pufos, superb, încrezător, blând și perfect adoptabil.
Cățelușa de care inițial nu ne puteam apropia și pe care ulterior o puteam mângâia sau hrăni doar de la distanță, cu ajutorul unei mânuțe de lemn, a trecut prin cea mai spectaculoasă transformare.
Donațiile voastre au făcut minuni! Ne înclinăm în fața dumneavoastră!
Știți cum trec copiii, în adolescență mai ales, prin etape de dezvoltare, multe cu furia la bază? Ei bine, Agripina s-a făcut rockeriță.
Csf, ncsf, o acceptăm și iubim așa cum vrea ea să fie. Și ea, ca să fim sinceri, se simte tot mai iubită, pentru că vedem progrese clare în comportamentul față de mulți oameni de la Speranța.
Celor care nu mai știu, le reamintim că, la început, nu puteam să băgăm nici măcar o mână în padocul Agripinei. E cățelușa care era hrănită inițial cu o mânuță de lemn. Acum, după mulți pași făcuți la ”Mesagerii Speranței”, Agripina acceptă mângâieri și, în zilele cele mai bune, chiar le caută. Suntem mândri de ea.
Vă rugăm continuați sa donați pentru Agripina.
Progresul Agripinei începe să devină evident. Rând pe rând reușim să parcurgem pași importanți în recuperarea ei emoțională. Acum Agripina beneficiază de ajutor specializat, fiind inclusă în programul nostru de desensibilizare „Mesagerii Speranței”.
Mai este încă de muncă, deocamdată suntem doar doi oameni față de care a căpătat încredere și așa cum vedeți în video, se apropie ea de noi să primească mâncare.
Suntem încrezători că efortul nostru va fi răsplătit și visăm deja la momentul în care Agripina se va plimba nestingherită prin adăpost (deocamdată nu părăsește ambulatoriul) sau, de ce nu, va pleca veselă la casa ei.
Până atunci însă, vă rugăm să ne ajutați în continuare, reușitele noastre vi se datorează întru totul!
Progresul Agripinei este lent, pentru că rana ei este una mare. Din moment ce nu știm cât și cum au fost răniți câinii noștri, îi lăsăm pe ei să stabilească ritmul progreselor în ceea ce privește încrederea în noi. Inițial nici nu ne puteam apropia de ea deloc. Era o aventură și să o hrănim. Apoi, am început să folosim o ”mânuță” din lemn pentru a putea să-i punem mâncarea, apoi chiar să o atingem. După multă vreme, am reușit chiar s-o atingem, dar tot are o sensibilitate la atingere foarte mare.
Încă este sport extrem când trebuie să-i facem tratament. Cine știe prin ce traume a trecut această cățelușă de încă este asa speriată, deși facem tot ce este omenește posibil să-i dovedim că suntem oameni buni. Dar nu ne lăsăm, încet încet vom reuși. Si noi, și Agripina!
Între timp, vă rugăm să continuați să donați pentru ea. Ca să avem răbdarea de care au atâta nevoie câinii noștri trebuie să avem timp, iar ca să avem timp trebuie să avem bani. E o realitate dură, și totuși e realitatea.
Vă mulțumim, deci!
I-am zis Agripina, cu gândul la ”La vulturi”, pentru că e o luptătoare și un simbol al rezilienței.
Agripina a fost găsită în această stare deplorabilă, într-un sat din județul Prahova. N-am putut rămâne indiferenți când ni s-a cerut ajutorul.
Nu putem ști cu exactitate ce i s-a întâmplat, însă știm ce avem acum: un câine care prezintă două fețe ale aceleiași monede, moneda traumei. O față e reprezentată de frica aproape permanentă (de oameni, mai ales), cealaltă de agresivitate.
Orice i s-ar fi întâmplat Agripinei, este clar că unul sau mai mulți oameni i-au făcut rău. Și, pentru ca binele să se întâmple, va avea nevoie de răbdarea și de afecțiunea noastră. Robert, mai ales, dresorul nostru care îi vizitează pe câini de trei ori pe săptămână, este pregătit să o dea pe brazdă. La fel și Anca, medicul nostru veterinar, este pregătită s-o vindece și s-o transforme pe Agripina într-o veritabilă prințesă.
Agripina suferă de o boală parazitară formă generalizată, reprezentată de apariția leziunilor extinse pe aproape tot corpul, comedoame, chisturi foliculare, papule, lichenificare, alopecie, edem și durere la nivel plantar. Tratamentul este de lungă durată și constă în medicație antipruriginoasă, antibiotic, antifungice, imunoterapie, suplimente de vitamine pentru piele și blană, soluții și șampoane, dietă hipoalergenică.
Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.
În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.
Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.
Fundația Speranța face eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o purtăm față de animale.
Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.
Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.
Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.
De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.
Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi
Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:
Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.
Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.
Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.
Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru tratamentul Agripinei.
Doar datorită donațiilor voastre, Agripina se va putea face bine.
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru tratamentul Agripinei.
Doar datorită donațiilor voastre, Agripina se va putea face bine.
Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru binele prietenilor noștri care nu cuvântă, în special pentru câinii abandonați și aflați în suferință.