logo_adapostul_speranta
Ajută-ne să o facem bine pe Agripina
donatii caini adapostul speranta bucuresti

Donația ta

UPDATE: Progresăm cu Agripina, dar progresul este lent

UPDATE: Progresăm cu Agripina, dar progresul este lent

Progresul Agripinei este lent, pentru că rana ei este una mare. Din moment ce nu știm cât și cum au fost răniți câinii noștri, îi lăsăm pe ei să stabilească ritmul progreselor în ceea ce privește încrederea în noi. Inițial nici nu ne puteam apropia de ea deloc. Era o aventură și să o hrănim. Apoi, am început să folosim o ”mânuță” din lemn pentru a putea să-i punem mâncarea, apoi chiar să o atingem. După multă vreme, am reușit chiar s-o atingem, dar tot are o sensibilitate la atingere foarte mare.

Încă este sport extrem când trebuie să-i facem tratament. Cine știe prin ce traume a trecut această cățelușă de încă este asa speriată, deși facem tot ce este omenește posibil să-i dovedim că suntem oameni buni. Dar nu ne lăsăm, încet încet vom reuși. Si noi, și Agripina!

Între timp, vă rugăm să continuați să donați pentru ea. Ca să avem răbdarea de care au atâta nevoie câinii noștri trebuie să avem timp, iar ca să avem timp trebuie să avem bani. E o realitate dură, și totuși e realitatea. Vă mulțumim, deci!

Agripina este acum pe drumul spre vindecare

Agripina este acum pe drumul spre vindecare

I-am zis Agripina, cu gândul la ”La vulturi”, pentru că e o luptătoare și un simbol al rezilienței.

Agripina a fost găsită în această stare deplorabilă, într-un sat din județul Prahova. N-am putut rămâne indiferenți când ni s-a cerut ajutorul.

Nu putem ști cu exactitate ce i s-a întâmplat, însă știm ce avem acum: un câine care prezintă două fețe ale aceleiași monede, moneda traumei. O față e reprezentată de frica aproape permanentă (de oameni, mai ales), cealaltă de agresivitate.

Orice i s-ar fi întâmplat Agripinei, este clar că unul sau mai mulți oameni i-au făcut rău. Și, pentru ca binele să se întâmple, va avea nevoie de răbdarea și de afecțiunea noastră. Robert, mai ales, dresorul nostru care îi vizitează pe câini de trei ori pe săptămână, este pregătit să o dea pe brazdă. La fel și Anca, medicul nostru veterinar, este pregătită s-o vindece și s-o transforme pe Agripina într-o veritabilă prințesă.

Agripina suferă de o boală parazitară formă generalizată, reprezentată de apariția leziunilor extinse pe aproape tot corpul, comedoame, chisturi foliculare, papule, lichenificare, alopecie, edem și durere la nivel plantar. Tratamentul este de lungă durată și constă în medicație antipruriginoasă, antibiotic, antifungice, imunoterapie, suplimente de vitamine pentru piele și blană, soluții și șampoane, dietă hipoalergenică.

Fii și tu Ambasadorul Speranței

Ne poți ajuta să o salvăm pe Agripina prin lansarea propriei campanii de strângere de fonduri.

Accesând butonul de mai jos poți strânge donații pentru cauza Agripinei cu ajutorul comunității tale de prieteni din rețelele sociale.

doneaza pentru caini adapostul speranta

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.

În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.

Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.

Fundația Speranța face permanent eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și evenimente de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie s-o avem, față de animale.

Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.

Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.

Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi

Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:

Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.

Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.

Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.

Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.

 

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru tratamentul Agripinei.

Doar datorită donațiilor voastre, Agripina se va putea face bine.

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

Despre noi

Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru binele prietenilor noștri care nu cuvântă, în special pentru câinii abandonați și aflați în suferință.

Contact

location-30-icon

Adăpostul Speranța, Popești Leordeni (intrarea se face de pe Splaiul Independenței)

phone-30-icon

+4 0728 899 313

email-30-icon

contact@adapostulsperanta.ro