Povestea lui Pluto

SALVAREA

L-am găsit pe Pluto într-o stare deplorabilă

Pluto a venit la noi arătând a personaj negativ din filme de groază, nu a câine. Într-o stare aproape disperată, uitat și abandonat undeva pe un câmp din comuna Maia, județul Ialomița, avea o boală de piele atât de gravă încât abia puteai să-ți dai seama ce animal se ascunde sub plăgi.

I-am dat numele Pluto fiindcă era ca planeta: foarte departe și foarte singur, pe un câmp aflat la mulți kilometri în afara Bucureștiului.

vindecare

VINDECAREA

Unde pui dragoste și atenție, tratamentul poate fi miraculos

Am început tratamentul la doar 2 zile după ce l-am adus la adăpostul Speranța.

Cu multă implicare din partea medicilor noștri, dar și cu multă tandrețe și grijă, i-am tratat atât rănile fizice cât și pe cele emoționale. L-am dus la cei mai buni specialiști dermatologi, apoi am urmat tratamentul cu strictețe și, la fel de important, l-am făcut să se simtă în siguranță și iubit.

Pe de o parte, a beneficiat de tratament local injectabil pentru vindecarea bolii de piele propriu-zise. Pe de alta, era masat zilnic cu diverse alifii pentru că ne doream să-i reducem senzația chinuitoare de mâncărime și usturime generalizată.

De la carne vie, la o blăniță deasă și mătăsoasă într-o singură lună

Revenirea lui Pluto a fost spectaculoasă. În nici trei săptămâni, un strat nou de blană i-a apărut peste tot, în locurile unde înainte era un fel de carne vie. Și nu orice blană, ci una mătăsoasă, deasă și moale, așa cum îi stă bine unui cățel înconjurat de iubire. Credem că și-a revenit atât de repede pentru că, văzând cât de mult ne implicăm în salvarea lui și cât ținem la el în general, i-am oferit speranță și confort.

Succesul tratamentului lui Pluto s-a datorat și ajutorului imens pe care l-am primit de la donatorii noștri în urma campaniei de strângere pe fonduri desfășurate pe canalele de Social Media, pentru a-l putea diagnostica și trata corect. Pluto a devenit în scurt timp o senzație, filmulețele cu salvarea și tratamentul lui strângând sute de mii de vizualizări pe Facebook și Tik-Tok.

ADOPȚIA

Un nou început pentru Pluto

A ajuns la noi cu o rană vie pe tot corpul. A făcut tratament dermatologic îndelungat, costisitor și chinuitor. Dar s-a făcut băiat frumos și, deși tratamentul a fost dureros, Pluto s-a îndrăgostit de doamna doctor. Iar iubirea a început să fie reciprocă, așa că Pluto a fost adoptat chiar de cea care i-a salvat viața.

Lui Pluto nu i-a mai rămas decât să asculte cu sfințenie regulile Ancăi știind, desigur, ce fericire îl va paște dacă se va integra în haita Ancăi.

Pluto este una din foarte multele povești de succes ale adăpostului nostru.

Sute de câini cu povești asemănătoare sunt îngrijiți zilnic și au nevoie de susținerea
voastră,a celor ce faceți ca toate acestea să devină posibile.

Pluto este una din foarte multele povești de succes ale adăpostului nostru.

Sute de câini cu povești asemănătoare sunt îngrijiți zilnic și au nevoie de susținerea voastră, a celor ce faceți ca toate acestea să devină posibile.

Îți mulțumim pentru orice contribuție!