logo_adapostul_speranta
Oferă-i lui Pluto șansa
unei vieți mai bune
donatii caini adapostul speranta bucuresti

Donația ta

Peste 500 de câini au fost salvați și sunt îngrijiți în prezent în Adăpostul Speranța. Ei au nevoie de adăpost, hrană, îngrijire medicală și o șansă pentru un viitor mai bun, o familie iubitoare care să le asigure un cămin stabil.

Depunem toate eforturile ca trecerea câinilor pe la Speranța, oricât de scurtă, să fie una plăcută și apoi facem tot ce ne stă în putință să le găsim o familie adoptatoare.

Adăpostul nostru se modernizează constant și, în măsura fondurilor disponibile, facem tot posibilul să îmbunătățim zi de zi standardul de viață pentru prietenii noștri. Le oferim cât de multă iubire, grijă și dedicație suntem capabili, având în vedere că ei sunt câteva sute și noi doar o mână de oameni.

Pluto și toți câinii salvați de noi au nevoie urgent de voi.

Alătură-te misiunii noastre de a schimba viața câinilor abandonați.

Doar cu ajutorul donației voastre, transformăm pentru ei Speranța în Realitate zi de zi!

Aici, la Adăpostul Speranța ne bazăm pe donațiile de la susținătorii iubitori de animale, cum ești și tu, pentru a finanța proiectele noastre axate pe salvarea și bunăstarea câinilor.

Povestea lui Pluto

L-am găsit pe Pluto într-o stare deplorabilă

Pluto

Pluto a venit la noi arătând a personaj negativ din filme de groază, nu a câine. Într-o stare aproape disperată, uitat și abandonat undeva pe un câmp din comuna Maia, județul Ialomița, avea o boală de piele atât de gravă încât abia puteai să-ți dai seama ce animal se ascunde sub plăgi.

Extenuat și îngrozit, nu s-a lăsat prins de prima dată. Am plecat dezamăgiți, nu am dormit toată noaptea, dar ne-am întors a doua zi, știind că, deși avem adăpostul plin ochi, nu-l puteam lăsa acolo.

I-am dat numele Pluto fiindcă era ca planeta: foarte departe și foarte singur, pe un câmp aflat la mulți kilometri în afara Bucureștiului.

Am început imediat o campanie de strângere pe fonduri pe Facebook, pentru a-l putea diagnostica și trata corect. Rezultatele au fost uimitoare, iar tratamentul a fost început la doar 2 zile după ce l-am adus la adăpostul Speranța.

Pluto

Unde pui dragoste și atenție, tratamentul poate fi miraculos

Cu multă implicare din partea medicilor noștri, dar și cu multă tandrețe și grijă, i-am tratat atât rănile fizice cât și pe cele emoționale. L-am dus la cei mai buni specialiști dermatologi, apoi am urmat tratamentul cu strictețe și, la fel de important, l-am făcut să se simtă în siguranță și iubit.

Pe de o parte, a beneficiat de tratament local injectabil pentru vindecarea bolii de piele propriu-zise. Pe de alta, era masat zilnic cu diverse alifii pentru că ne doream să-i reducem senzația chinuitoare de mâncărime și usturime generalizată.

Următoarea fază a tratamentului pentru dermatita foarte gravă cu care a ajuns în adăpost a fost curățarea cojilor rezultate în urma aplicării tratamentului local, după care l-am spălat.

Până să-l vindecăm, ne-am gândit mult la cum s-o simți să ”te strângă pielea”, dar și la sensul expresiei ”a te simți bine în propria piele”. Ei bine, Pluto se simte mult mai bine în propria piele și ne este recunoscător pentru asta.

De la carne vie, la o blăniță deasă și mătăsoasă într-o singură lună

pluto

Revenirea lui Pluto a fost spectaculoasă. În nici trei săptămâni, un strat nou de blană îi apăruse peste tot, în locurile unde înainte era un fel de carne vie. Și nu orice blană, ci una mătăsoasă, deasă și moale, așa cum îi stă bine unui cățel înconjurat de iubire. Credem că și-a revenit atât de repede pentru că, văzând cât de mult ne implicăm în salvarea lui și cât ținem la el în general, i-am oferit speranță și confort.

Pluto a devenit, în scurt timp, și o senzație în social media, filmulețele cu salvarea și tratamentul lui strângând sute de mii de vizualizări pe Facebook și Tik-Tok.

În curând, arătând de parcă tocmai se întorsese de la un implant de păr din Turcia, și-a făcut și primul prieten, pe Alexei, cel ajuns în adăpost cu gâtul aproape secționat de un laț. Erau haioși și mereu împreună, cel mai probabil pentru că amândoi știau ce înseamnă să suferi enorm.

pluto

Pluto mai are nevoie doar de o familie iubitoare

Pluto a trecut printr-o transformare miraculoasă, iar voi și donațiile voastre ați fost la baza ei.

Unde era un corp ca o rană vie, acum apăruse o blană deasă și moale. Unde era un câine speriat, acum devenise un prieten curajos și de nădejde.

La final, i-am făcut și o baie bună și acum era un câine perfect pentru adopție. Pentru că noi putem să ne ocupăm de 90% din întregul proces de salvare a unui câine. Dar niciodată nu-i vom putea salva cu adevărat, în totalitate. Salvarea adevărată a acestor suflete vine doar atunci când reușim, tot împreună, să le găsim o familie.

Acum, e pregătit pentru următoarea etapă. Pluto vrea să pășească înspre miracolul final: o familie care să îl iubească așa cum nu știa că e posibil. Dă un share și o încurajare pentru Pluto! Vrem să-i găsim o casă cât mai curând.

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.

În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.

Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.

Fundația Speranța face permanent eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și evenimente de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie s-o avem, față de animale.

Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.

Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.

Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi

Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:

Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.

Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.

Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.

Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.

 

Pluto este una din foarte multele povești de succes ale adăpostului nostru.

Sute de câini cu povești asemănătoare sunt îngrijiți zilnic și depind de susținerea voastră.
Donațiile voastre pot salva și da o nouă șansă câinilor abandonați.

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

Despre noi

Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru binele prietenilor noștri care nu cuvântă, în special pentru câinii abandonați și aflați în suferință.

Contact

location-30-icon

Adăpostul Speranța, Popești Leordeni (intrarea se face de pe Splaiul Independenței)

phone-30-icon

+4 0728 899 313

email-30-icon

contact@adapostulsperanta.ro