Mirosul este un simt care la caine este de 40 de ori mai dezvoltat decat la om.

Stiati ca:
1. Mirosul cainilor este de mii de ori mai puternic decat al omului si asta pentru ca ei au peste 220 de milioane de receptori olfactivi, in timp ce noi avem doar 5 milioane.
2. Oricat de curat ai fi si oricate sapunuri, deodorante sau parfumuri ai folosi, corpul tau emana mirosuri pe care cainele tau le recunoaste mereu.
3. Nu poti sa-i ascunzi cainelui starile tale. Studiile arata ca probabilitatea ca patrupedele sa miroasa teama, anxietatea si chiar tristetea este destul de mare.
4. De ce se miros cainii in zona anusului? In acest mod, exista sanse mari ca ei sa afle tot istoricul patrupedelor cu care se intalnesc.
5. Atunci cand miros ceva, cainii nu obtin doar o singura informatie, ci intreaga poveste. Ei pot simti feromonii, care nu se gasesc doar in urina si in fecale, ci si pe piele sau blana. Astfel, ei pot sa-si dea seama de multe lucruri in ceea ce priveste un om sau un caine, inclusiv daca este mascul sau femela, ce au mancat, unde au fost, ce au atins, daca sunt pregatiti pentru imperechere, daca au nascut recent sau daca au avut o sarcina falsa, in ce dispozitie sunt. Asta inseamna ca atunci cand cainele miroase un om, un copac pe care un caine a urinat sau un scaun pe care a stat cineva, el obtine o intreaga poveste, nu intalneste doar un simplu miros.