Share this post

Mirosul câinilor

Mirosul este un simț care, la câine, este de 40 de ori mai dezvoltat decât la om.

Stiați că:

  • Mirosul câinilor este de mii de ori mai puternic decât al omului, și asta pentru că ei au peste 220 de milioane de receptori olfactivi, în timp ce noi avem doar 5 milioane.
  • Oricât de curat ai fi și oricâte săpunuri, deodorante sau parfumuri ai folosi, corpul tău emană mirosuri pe care câinele tău le va recunoaște mereu.
  • Nu poți să-i ascunzi câinelui stările tale. Studiile arată că probabilitatea ca patrupedele să miroasă teama, anxietatea și chiar tristețea este destul de mare.
  • De ce se miros câinii în zona anusului? În acest mod există șanse mari ca ei să afle tot istoricul patrupedelor cu care se întâlnesc.
  • Atunci când miros ceva, câinii nu obțin doar o singură informație, ci întreaga poveste. Ei pot simți feromonii, care nu se găsesc doar în urină și în fecale, ci și pe piele sau blană. Astfel, ei pot să-și dea seama de multe lucruri în ceea ce privește un om sau un alt câine, inclusiv dacă este mascul sau femelă, ce au mâncat, unde au fost, ce au atins, dacă sunt pregătiți pentru împerechere, dacă au născut recent sau dacă au avut o sarcină falsă, în ce dispoziție sunt etc. Asta înseamnă că, atunci când câinele miroase un om, un copac pe care un câine a urinat sau un scaun pe care a stat cineva, el obține o întreagă poveste, nu întâlnește doar un simplu miros.

Share this post