Ajută-ne să-i asigurăm Xenei
cea mai bună îngrijire

Donația ta

Peste 500 de câini au fost salvați și sunt îngrijiți în prezent în Adăpostul Speranța. Ei au nevoie de adăpost, hrană, îngrijire medicală și o șansă pentru un viitor mai bun, o familie iubitoare care să le asigure un cămin stabil.

Depunem toate eforturile ca trecerea câinilor pe la Speranța, oricât de scurtă, să fie una plăcută și apoi facem tot ce ne stă în putință să le găsim o familie adoptatoare.

Adăpostul nostru se modernizează constant și, în măsura fondurilor disponibile, facem tot posibilul să îmbunătățim zi de zi standardul de viață pentru prietenii noștri. Le oferim cât de multă iubire, grijă și dedicație suntem capabili, având în vedere că ei sunt câteva sute și noi doar o mână de oameni.

Xena și toți câinii salvați de noi au nevoie urgent de voi.

Ajută-ne să putem continua să le oferim cea mai bună îngrijire și tratament celor aflați în suferință!

Fiecare câine merită o șansă la o viață mai bună. Fii parte din misiunea noastră. Fii Speranța!

Aici, la Adăpostul Speranța ne bazăm pe donațiile de la susținătorii iubitori de animale, cum ești și tu, pentru a finanța proiectele noastre axate pe salvarea și bunăstarea câinilor.

Povestea Xenei

Cum a ajuns Xena la noi

Când Xena a ajuns la noi, aveam deja 6 câini paraplegici în adăpost. Toți se bucurau de viață și aveau ceea ce filosofii numesc ”dorința de a trăi”.

Xena ne-a convins rapid că vrea să trăiască. I-am zis Xena pentru că e o luptătoare. Nu lupta pentru viața ei neapărat, pentru că o viață fără picioare nu e chiar de dorit. Xena, ca orice câine, lupta mai ales pentru iubire.

Se ținea după toate mașinile care încetineau, pe un drum național din Tecuci, dornică de o mângâiere și, înspăimântată fiind, poate de puțină protecție. O altă mașină o lovise și o lăsase în drum, paralizată de partea din spate.

Denisa a oprit, a luat-o de acolo și a adus-o la noi. De acum, Xena era în siguranță, pe mâinile noastre. Nu doar pe ale noastre, ale celor din adăpost, ci pe ale noastre tuturor, comunitatea Speranța.

Un RMN crucial pentru soarta Xenei

Și am pornit la drum…

Am început cu un RMN, crucial pentru soarta Xenei. După estimările medicilor noștri veterinari, exista o mică șansă ca Xena să se poată totuși recupera. Am fost extrem de fericiți atunci când RMN-ul a confirmat estimările veterinarilor!

Xena chiar era vitează și chiar își merita numele. Și, cum clinica noastră de fizioterapie exact de acest tip de luptători are nevoie, știam că va face toate eforturile să meargă din nou, călcându-i astfel pe urme deja celebrului Stafidă.

Operație reușită în adăpostul Speranța

Așa că ne-am mobilizat și noi. Xena avea nevoie acum de donații pentru o operație care ar fi putut să-i îndeplinească visul, acela de a merge din nou. 

Xena a fost operată cu succes, în adăpostul nostru, de doamna doctor Diana Chirilă. Nu putea încă să meargă, dar de acum eram siguri că depinde doar de ea.

Mai precis, nu avea măduva secționată și nici fracturi cu deplasare care să îi apese pe coloană, așa că totul stătea în disponibilitatea ei de a munci în clinica noastră de fizioterapie.

Comunitatea noastră a continuat să o susțină, moral, prin gânduri bune sau rugăciuni, dar și fizic, prin donații.       

Pasul trei către o minune pe cale să se petreacă: Xena a început promițător antrenamentele la mers. Mai rămâneau destul de mulți până când urma să meargă din nou cu adevărat și urma să îi facem împreună.

Antrenamente pentru recuperare

Pentru că minunile se întâmplă, dar niciodată peste noapte, niciodată fără consecvență, niciodată fără să știi ce faci și, desigur, niciodată fără niște oameni care să le facă posibile.

Cum bine observa Aristotel pe vremuri, orice se mișcă în univers nu o face de la sine, ci trebuie să aibă pe cineva sau ceva care să-l miște. Am continuat deci să mișcăm lumea animalelor fără stăpân către mai bine!

Xenei i-au prins bine încurajările comunității. Pentru că, vedeți voi, Xenei nu-i prea plăcea apa. Or, apa este un element central în clinica noastră de fizioterapie. Mersul pe bandă, prin lichid, stimulează poziția corectă și buna funcționare a mușchilor și a salvat deja câțiva căței. Urma să o salveze și pe Xena, chiar dacă știam că va rămâne destul de bosumflată de-a lungul întregului proces.

Pentru prima oară pe propriile-i picioare

Și soarele a ieșit pe strada Xenei! La două luni de când am găsit-o târându-se în două lăbuțe după toate mașinile care treceau, Xena a stat pentru prima oară pe propriile-i picioare.

Au fost două luni grele, în care a trecut printr-o operație importantă la bazin și picioarele din spate, plus prin nenumărate ședințe de fizioterapie. Dar Xena a luptat și a învins, cu ajutorul nostru, dar mai ales al vostru. Tratamentul Xenei nu s-a terminat. Ea are nevoie în continuare de ședințe de kinetoterapie foarte costisitoare.

Desigur, nu vrea nici ea și nu vrem nici noi ca drumul să i se oprească aici. Mai e un singur pas de făcut, cel mai bun și mai trainic: vrem să îi găsim Xenei și o familie. O ajutați o ultimă dată, vă rugăm?

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.

În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.

Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.

Fundația Speranța face permanent eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și evenimente de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie s-o avem, față de animale.

Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.

Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.

Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi

Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:

Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.

Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.

Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.

Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.

 

Xena a primit o nouă șansă datorită generozității voastre.

Avem în adăpost și alți câini cu povești similare care sunt îngrijiți zilnic și depind de susținerea voastră. Donațiile voastre ne pot ajuta să salvăm și alte suflete nevinovate.

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

Despre noi

Fundația Speranța s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru binele prietenilor noștri care nu cuvântă, în special pentru câinii abandonați și aflați în suferință.

Contact

location-30-icon

Adăpostul Speranța, Popești Leordeni (intrarea se face de pe Splaiul Independenței)

phone-30-icon

+4 0728 899 313

email-30-icon

contact@adapostulsperanta.ro