Anișoara

Am aflat de cazul Anișoarei de la o doamnă din Timișoara care ne-a trimis un mesaj disperat. Găsise un câine paralizat în partea din spate și abandonat. A aflat de la niște copii din cartier că se târa  de circa două luni, urmărind cu disperare, târâș, orice om care îi arăta puțină atenție.

La RMN-ul menit să descoperim problemele la coloană, Anișoarei i-a fost găsită o tumoră în măduvă. Cum localizarea face aproape imposibilă o biopsie, am decis să o ținem sub observație și să îi administrăm un tratament generic și prudent. O vom monitoriza.

Vestea bună? Anișoara are șanse mari să meargă din nou! Împreună cu medicii, am decis să îi facem un cărucior intermediar, ”de susținere”, cum îi mai spunem. Asta înseamnă că roțile nu vor face toată treaba picioarelor din spate ale Anișoarei, ci doar vor oferi sprijin pentru mersul acesteia. Cam ca niște roți ajutătoare pentru bicicletă.

Și vestea chiar mai bună decât cea bună este că Anișoara își folosește căruciorul cu mare ambiție și merge tot mai mult, folosindu-și picioarele din spate, în fiecare zi. În acest ritm, șansele să-și recupereze musculatura și funcționalitatea picioarelor cresc considerabil.

Share this post