Ajută-ne să o facem bine pe Anișoara

Donația ta

Când viața îți dă drumuri neasfaltate, fă un off-road! Mai ales dacă ai roțile potrivite…

Cam ăsta este motto-ul Anișoarei, fetița noastră paraplegică salvată și adusă tocmai de la Timișoara.

Deși a împlinit 3 luni la noi deja, nu putem încă ști cu siguranță dacă Anișoara va putea merge și fără roți, cândva. Lucrăm însă cu ea și, după cum vedeți, biata de ea se folosește, cât de cât, de picioarele din spate. Când nu îi punem roțile ajutătoare, însă, se împiedică și cade, semn că mai are de lucrat în cabinetul nostru de fizioterapie.


Orice donație sau chiar orice mesaj de susținere pentru Anișoara sunt binevenite!

Cu care vreți să începem?

Haideți cu cea rea: la RMN-ul menit să descoperim problemele la coloană, Anișoarei i-a fost găsită o tumoră în măduvă. Cum localizarea face aproape imposibilă o biopsie, am decis să o ținem sub observație și să îi administrăm un tratament generic și prudent. O vom monitoriza.

Vestea bună? Anișoara are șanse mari să meargă din nou! Împreună cu medicii, am decis să îi facem un cărucior intermediar, ”de susținere”, cum îi mai spunem. Asta înseamnă că roțile nu vor face toată treaba picioarelor din spate ale Anișoarei, ci doar vor oferi sprijin pentru mersul acesteia. Cam ca niște roți ajutătoare pentru bicicletă.

Și vestea chiar mai bună decât cea bună este că Anișoara își folosește căruciorul cu mare ambiție și merge tot mai mult, folosindu-și picioarele din spate, în fiecare zi. În acest ritm, șansele să-și recupereze musculatura și funcționalitatea picioarelor cresc considerabil.

Vă mulțumim tuturor pentru interes, sprijin și dedicație!

WhatsApp Image 2023-12-05 at 11.42.24_cb46879d

POVESTEA ANIȘOAREI

Anișoara poate primi o nouă șansă

Am aflat de cazul Anișoarei de la o doamnă din Timișoara care ne-a trimis un mesaj disperat. Găsise un câine paralizat în partea din spate și abandonat. A aflat de la niște copii din cartier că se târa în acea stare de circa două luni, urmărind cu disperare, târâș, orice om care îi arăta puțină atenție.

Doamna ne-a implorat să facem ceva pentru cățelușă, iar noi nu am putut rămâne indiferenți, așa că Anișoara a ajuns la noi în ajun de Moș Nicolae.

Au urmat analize amănunțite care ne-au adus o veste bună și mai multe proaste. Coloana Anișoarei nu este ruptă sau afectată iremediabil. Problema însă o constituie ligamentele și bazinul, care sunt rupte și mușchii atrofiați ai picioarelor din spate.

Va trece printr-o operație, însă intervenția nu-i va rezolva problema cu mersul. Aceasta sperăm să o rezolve munca sisifică de după, a ei și a staff-ului nostru, în clinica noastră de fizioterapie.

Avem nevoie de sprijinul vostru financiar și moral. Anișoara este o cățelușă tânără, de circa un an și jumătate, și merită să ne luptăm pentru recuperarea ei completă. Este o cățelușă disperată să primească ceva ce probabil nu a primit niciodată: afecțiune și atenție. Se lipește de tine ca timbrul de scrisoare și ar rămâne acolo neîncetat. Am ajuns să o iubim sincer și avem nevoie de ajutorul vostru ca să putem duce salvarea ei până la capăt. Sperăm mult să facem din ea un câine chiar adoptabil, pentru că este și nespus de frumoasă.

Fii și tu
Ambasadorul Speranței

Ne poți ajuta să o salvăm pe Anișoara prin lansarea propriei campanii de strângere de fonduri.

Accesând butonul de mai jos poți strânge donații pentru cauza Anișoarei cu ajutorul comunității tale de prieteni din rețelele sociale.

Fundația Adăpostul Speranța a fost înființată în 1996 de Florina Tomescu și, încă de la momentul creării, a contribuit decisiv la bunăstarea animalelor din România, în special la cea a câinilor abandonați și aflați în suferință.

În noaptea de 18.04.2001, personalul Fundației Speranța, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat 300 de câini din adăposturile primăriei, câini care altfel ar fi căzut victime noii legi de eutanasiere. A fost vorba de un veritabil act de salvare în masă într-o perioadă teribilă atât pentru animale, cât și pentru iubitorii de animale.

Câinii de la Speranța au fost salvați din stradă sau din diferite situații-limită. Adăpostul nostru adăpostește circa 500 de câini. Dintre aceștia, 7 sunt paraplegici (beneficiază de îngrijire specială și se deplasează cu ajutorul unor cărucioare), iar circa 200 sunt seniori, adică trecuți de 12 ani. Avem mulți câini bătrâni în adăpost, însă încercăm constant să le găsim și acestora familii.

Fundația Speranța face eforturi pentru a le găsi adoptatori câinilor din adăpost, oferind inclusiv posibilitatea adoptării la distanță. Fundația Speranța organizează permanent evenimente de promovare a adopțiilor și de conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o purtăm față de animale.

Anual, echipa Adapostului Speranța desfășoară programe de sterilizare pentru câini și pisici cu proprietar, proiect pro bono pentru cei interesați.

Adăpostul Speranța se bazează în totalitate pe donații private pentru a îngriji cei peste 500 de câini în fiecare an și pentru a finanța toate programele sale. Cheltuielile lunare pentru întreținerea adăpostului se ridică la peste 20.000 de Euro.

Pe lângă cheltuielile de întreținere, avem nevoie continuă de suport financiar pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale câinilor, oferindu-le un mediu curat, sigur și iubitor. Adăpostul a fost constant modernizat, au fost reconstruite padocurile pentru a fi mai confortabile și primitoare pentru locuitorii lor, s-au creat 4 locuri de joacă pentru câini, cele 2 clinici medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, Adăpostul Speranța se implică activ în campanii de promovare a adopțiilor și de educație și conștientizare a responsabilității pe care cu toții trebuie să o avem față de animale, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime asupra acestora.

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea adăpostului, accesează pagina Despre noi

Orice contribuție, indiferent de sumă, poate face o diferență în viața multor animale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare donația lunară:

Susținerea continuă:
Donațiile lunare asigură un flux stabil de venituri pentru fundație, ceea ce permite planificarea și implementarea de acțiuni pe termen lung pentru binele câinilor.

Economie de timp și efort:
Setarea unei donații lunare este un mod eficient de a contribui fără a fi nevoie să-ți amintești să faci asta în fiecare lună.

Satisfacția personală:
Donarea regulată îți oferă sentimentul de a contribui în mod activ la o cauză importantă și de a avea un impact direct asupra vieții animalelor.

Sustenabilitatea activității:
Un flux constant de donații lunare poate ajuta adăpostul să reziste în timpuri dificile și să continue să facă o muncă valoroasă.

dogs

Avem nevoie de ajutorul vostru să o tratăm pe Anișoara.

Cu ajutorul donațiilor voastre vom face tot ce este posibil pentru ca Anișoara să meargă din nou.

Donațiile voastre îi pot da Anișoarei o nouă șansă.

Avem nevoie de ajutorul vostru să o tratăm pe Anișoara.

Cu ajutorul donațiilor voastre vom face tot ce este posibil pentru ca Anișoara să meargă din nou.

Donațiile voastre îi pot da Anișoarei o nouă șansă.

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța
îți mulțumim pentru orice contribuție!

În numele animalelor de la Adăpostul Speranța îți mulțumim pentru orice contribuție!